About

Over Jan Bulsink

 

Vanaf 1999 tot heden werk ik op het snijvlak van onderwijsontwikkeling en ICT. In deze periode heb ik een brede ervaring opgedaan mbt implementatie strategie├źn, scenario studies, het coachen en het opleiden van (ICT)-leerkrachten en het vormgeven van onderwijs in een veranderende wereld.

 

Voor mij blijft het mateloos boeiend om de invloed te onderzoeken die ICT heeft op de ontwikkeling van het jonge kind. Als afgeleide van deze impliciete onderzoeksvraag bestudeer ik ook de consequenties van de antwoorden op deze vraag.

"Wat doet ICT met het onderwijs?

Waar liggen de kansen voor ons om het onderwijs nog sterker, leuker, uitdagender... te maken?"

 

Sinds 2013 ben ik fulltime werkzaam voor Visible Goal, "met visie en beleid doelgericht werken aan resultaat"

 

Via APS was ik betrokken bij de projecten:

- Sterrenschool 2.2

Het boek is opgeleverd. De uitdaging nu is om het gedachtegoed uit te dragen en te implementeren.

 

- 21st Century Skills:

Wat gaat het onderwijs doen met/aan de skills die onze nieuwe burgers nodig hebben in de sterk veranderende samenleving...

 

- Singapore Next

In het project Singapore Next (besturen HAAL, SPOPM en SKIPOV) doen drie scholen in een vorm van onderzoekend leren ervaring op met onderwijs en 21st century skills. Een spannend en mooi project waarin met veel inzet van alle betrokken ontzettend mooie dingen gebeuren. (2010 tot heden)

 

Sinds 2013 werk ik fulltime voor Visible Goal. Voor verschillende opdrachtgevers ontwerp en implementeer ik o.m. Cloud Computing in het onderwijs.

Mijn ambitie is het om 'goed onderwijs te realiseren door het onderwijsproces te ondersteunen met goede ICT applicaties'.

Namens Visible Goal heb ik deelgenomen aan de gesprekken 'Doorbraak ICT & Onderwijs"

 

Specialties: implementatie, coaching, verandering, de combinatie van ICT, onderwijskunde en pedagogiek.

Copyright ┬ę All Rights Reserved